Wonen alsof u op vakantie bent

LOCATIE & LIGGING

De monumentale boerderij Welgelegen is gelegen op korte afstand van het centrum van ’t gezellige dorp op Goeree. Ouddorp. Voel de wind op uw wangen tijdens een wandeling of fietstocht over de dijken. Ervaar de frisheid van het water.

Het is nog geen 10 minuten lopen naar ’t Havenhoofd. Vooral bekend als natuurgebied aan de Oostdijkseweg. Een ongekend mooie streek met vogelsoorten als de grutto, kievit, kluut, lepelaar, reiger, roodborst-tapuit, scholekster, tureluur en de veldleeuwerik. In de zomer is het hier schitterend, vooral op de immer rustige zondag. Met wat geluk bent u er de enige en ziet u er zeehonden. Op Goeree-Overflakkee gehoorzaam je als vanzelfsprekend het geluid van de natuur.

Aan de Markt staan de oudste huizen van tijdloos Goedereede, ze zijn na de stadsbrand van 1482 gebouwd. Zo ook hotel restaurant de Gouden Leeuw waar een van de gastenverblijven is vernoemd naar Adrianus Floriszoon Boeyens. Hij was van 1492-1507 pastoor extra locum (van buiten de locatie, hij woonde er niet) van Goedereede en Ouddorp en werd later de vergetelheid uitgetrokken als Adrianus VI, de enige Nederlandse paus in Rome. Slenterend door de nauwe straatjes komt u er vanzelf. De ring van het centrum heeft een keur aan leuke winkels en gezellige terrassen. Van een lokale bakker tot grotere winkelketens. Elke dinsdag is er een gezellige markt met een rijk aanbod van (streek)producten. 

Mooi Welgelegen

Dorps genieten

Op gepaste afstand van de stad, in de luwte van de zilte zeelucht ligt Ouddorp. Aan de kust van Goeree, waar de dorpelingen leven met kennis van getijden. Waar elke inwoner je, ook nu, kan vertellen dat ’s avonds de wind uit zee plaats maakt voor een luchtstroom vanaf land en waar de vissershaven nog steeds het hart is van waaruit oude mannen op bankjes naar de verdampende einder staren. Dit dorp grenst oostelijk aan het Haringvliet en westelijk aan het Grevelingenmeer met een uitgestrekt natuurgebied waar Kowalski paarden grazen.

Heeft u vragen?

Bekijk de verkoopinformatie of stuur een berichtje naar de makelaar!