Rijk aanbod

in Mooi welgelegen

Er zijn 2 architectenbureaus bij de ontwikkeling van Mooi Welgelegen betrokken. Venster architecten heeft de nieuwbouwwoningen ontworpen en Architecten HMV is specialist in het transformeren van monumentale panden. Zij hebben de boerderij villa en schuurwoningen vormgegeven. Het resultaat valt te koesteren!

Vrijstaande villa
Vrijstaande villa
Interieurimpressie
Vrijstaande villa
Interieurimpressie
Vrijstaande villa
Previous slide
Next slide

2 Vrijstaande villa's

NIEUWBOUW | BOUWNUMMER 7 EN 10

De mansardekappen van keramische dakpannen imponeren niet alleen, ze geven deze villa’s ook statuur. Het front van hout heeft dan weer een vriendelijke uitstraling. Verwarming van de villa’s geschiedt door middel van vloer­verwarming, de woonkamer en elke slaapkamer krijgt een eigen thermo­staat. Warmte komt van een warmtepomp. Een enorme woon­kamer en leefkeuken van maar liefst 90 m² maken deze villa’s ideaal voor gezinnen. De 1e verdieping telt maar liefst 4 slaap­kamers, een badkamer en een apart toilet. De royale zolder van circa 38 m² biedt alle ruimte om er een eigen bestemming aan te geven. Optioneel kan er nog gekozen worden voor dakkapellen. De villa’s staan op ruime percelen. Aan de voorzijde van de villa’s komen 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. In de zijtuin van bouwnummer 7, op de hoek van het plan, wordt een fruitboomgaard aangelegd. Ook dat maakt deze villa echt uniek.

4 Twee-onder-een-kapwoningen

NIEUWBOUW | BOUWNUMMER 8,9, 11 EN 12

Wat aan deze woningen opvalt is de lage gootlijn met daar­boven, uit de barokarchitectuur stammende, indruk­wekkende mansardekappen. De grote voortuinen sluiten perfect aan bij het bestaande lint van de Havenweg.

Binnen treft u een grote woonkamer aan van circa 68 m² met open­slaande deuren naar de achtertuin. Op de 1e verdieping 3 slaapkamers waarvan de grootste circa 19 m² en 1 bad­kamer plus een separaat toilet. Op de 2e verdieping nog een enorme ruimte van circa 31 m². Ideaal om bijvoorbeeld als hobbykamer of logeerruimte in te richten. Deze woningen hebben aan beide zijden een dakkapel. Aan de voorzijde van de woningen 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Twee-onder-een-kapwoningen
Twee-onder-een-kapwoningen
Previous slide
Next slide
Nieuwbouw
Interieurimpressie nieuwbouw
Previous slide
Next slide

6 Levensloop­bestendige woningen

NIEUWBOUW | BOUWNUMMER 1 T/M 6

Een slaap- en badkamer en een apart toilet op de begane grond. Daardoor is het een woning waar u tot op hoge leeftijd kunt blijven wonen. De woning heeft een ruime zolderverdieping, waardoor er extra ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld hobby of logees. In de architectuur passen deze woningen goed bij het ensemble van Welgelegen. Na binnenkomst in de ruime woonkamer van circa 43 m² loopt u zo door naar de bij­keuken. Aan de straatkant de slaapkamer van circa 14 m², en de woonkamer op het zuiden gelegen en voorzien van openslaande deuren naar de achtertuin. Ook vanaf de riante zolder ziet u hier uit op de voor- of achtertuin. Er komt een dakkapel aan de voorzijde waardoor meer licht en ruimte ontstaat. Aan de voorzijde van de woningen is 1 parkeerplaats op eigen terrein voorzien.

2 Levensloop­bestendige woningen

HERONTWIKKELING VAN DE WAGENSCHUUR BOUWNUMMER 14 EN 15

Twee levensloopbestendige woningen waar de getoogde schuurdeuropeningen behouden blijven. Dit zorgt voor een unieke en karakteristieke sfeer in de woon­kamers. De oorspronkelijke staldeuren heten u in de open stand uitvoerig welkom. Tussen de hal en de woon­­kamer komt een stalen kozijn met deur voorzien van glas. Een intieme patio van circa 12 m² ligt aan de achter­zijde waaraan de slaapkamer met bad­kamer ligt. Op de 1e verdieping zijn nog eens 2 slaap­kamers en een extra bad­kamer met luxe sanitair gesitueerd. De voortuin van deze woningen is enorm. Hierin is ruimte voor de aanleg van een groot terras. Een aantal bestaande bomen blijft staan wat een volwassen groenkwaliteit biedt aan het wonen in een ‘schuur’. In de voortuin komen per woning 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Exterieurimpressie
Doorsnede
Interieurimpressie
Previous slide
Next slide
Eengezinswoningen
Doorsnede eengezinswoningen
Interieurimpressie woonkamer
Interieurimpressie slaapkamer
Interieurimpressie keuken
Previous slide
Next slide

6 Eengezinswoningen

HERONTWIKKELING VAN DE GROTE SCHUUR BOUWNUMMER 16 T/M 21

In deze woningen blijven de typerende eiken spanten behouden en vormen een goed zichtbare verrijking van het interieur. Alles daaromheen bouwen we opnieuw.

De begane grond is circa 18 meter diep en circa 4 meter hoog en varieert in breedte van circa 4 tot 4,5 meter. Op de 1e verdieping 2 slaapkamers, een badkamer met luxe sanitair en separaat toilet. Aan beide kanten van de woning een dakvenster voor de lichtinval. Op de 2e verdieping is nog een extra kamer en de technische ruimte. Optioneel is in bouwnummer 17 t/m 20 een privé-lift mogelijk. Dit maakt deze woningen ook levensloopbestendig. Bouwnummer 21 heeft naast de knusse tuin met berging nog een zijtuin. Parkeerplaatsen zijn voorzien aan de voor- en zijkant van deze woningen in het openbare gebied.

1 Boerderijvilla

Transformatie VAN HET VOORMALIGE WOONHUIS | BOUWNUMMER 13

De boerderij is gebouwd in 1774 en tot 2005 als zodanig gebruikt. De 18e-eeuwse kelder is nog intact en heeft een gemetseld tongewelf. De woning is in de stijl van de jaren ’20 herbouwd en bevat alle moderne luxe die u bij een villa mag verwachten. De erker onder de haaks in elkaar overlopende gebroken kappen geven de villa karakter. De luiken naast de ramen ogen landelijk. Op de begane grond lopen de woon- en eetkamer in elkaar over. Daarnaast een werkkamer die grenst aan de keuken. Op de eerste verdieping 3 zeer ruime slaapkamers en een badkamer. Onder het hoogste punt van het dak treft u de zolder. Via de lange oprijlaan met grind, door de monumentale gerestaureerde poort, benadert u de boerderij­ villa. Naast de villa is ruimte voor het opstellen van 2 of meerdere auto’s. De zijtuin met berging en enorme voortuin met enkele beeldbepalende bestaande bomen, zorgen voor de landelijke beleving die het wonen in deze ‘boerderij’ uniek maakt.

Boerderijvilla
Interieurimpressie boerderijwoning
Interieurimpressie boerderijwoning
Previous slide
Next slide

Heeft u vragen?

Bekijk de verkoopinformatie of stuur een berichtje naar de makelaar!