Previous slide
Next slide

Nieuw en vernieuwd

Mooi Welgelegen in Ouddorp

Het plan Mooi Welgelegen kwam tot stand in goed overleg met de Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht. Deze stichting was er al voortijdig bij betrokken. De cultuurhistorische waarde blijft dan ook op een zorgvuldige wijze behouden. Oude stalramen worden er zoveel mogelijk uitgehaald, hersteld als dat nog kan en teruggeplaatst. Hetzelfde met bijvoorbeeld enkele glas in loodramen, deuren, toegangspoorten en spanten. Nieuwbouw gebeurt in de stijl van de bestaande woningen. 

Previous slide
Next slide

Historische kenmerken

We hebben het over een gemeentelijk monument; woonhuis, wagenschuur en de grote schuur. In de grote schuur blijven de spanten behouden, prachtige elementen zonder dragende functie. Het woonhuis is in de jaren ’20 van de vorige eeuw dan wel vernieuwd, maar de sfeer is goed behouden gebleven. Voor wat betreft de oude wagenschuur; daar hebben we de oude deuren vervangen en openstaand teruggeplaatst en nieuwe deuren in de sponning gezet. Ook wordt de toegang tot het oorspronkelijke erf naar de grote schuur behouden en gemarkeerd met de gerestaureerde monumentale poort, als verwijzing naar het historische boerderij ensemble.

 

gevarieerde doelgroep

Het aanbod in Mooi Welgelegen richt zich op een grote, gevarieerde doelgroep. De monumentale boerderij Welgelegen is een gemeentelijk monument en wordt omgevormd tot 9 woningen. Eromheen verrijzen 12 statige eengezinswoningen. De nieuwbouw is onder te verdelen in 6 levensloopbestendige woningen, 4 ruime twee-onder-één-kapwoningen en 2 prachtige vrijstaande villa’s. De omzetting van de monumentale gebouwen leidt tot 1 karakteristieke boerderijvilla in het voormalige woonhuis, 2 levensloopbestendige woningen in de wagenschuur en 6 ruime eengezinswoningen in de grote schuur.

Previous slide
Next slide

Heeft u vragen?

Bekijk de verkoopinformatie of stuur een berichtje naar de makelaar!